Tisztelt Kongresszusi Résztvevők, tisztelt Kolléganők, Kollégák!

A kongresszus rendező elnökeként a szervezőbizottságunk nevében is szeretettel invitálok minden kedves érdeklődőt a Magyar Arc-, Állcsont és Szájsebészeti Társaság 23. Nemzeti és a 12. Nemzetközi Danubius Kongresszusa alkalmából. Örömteli eseményünknek 2020. december 3-5. között Harkányban a négy csillagos Thermal Hotel ad öt év elteltével ismét otthont.

Elmondhatom, hogy a szervezés kezdete rengeteg nehézséget és kihívást tartogatott és bizonyos mértékben még tartogat most is a koronavírus miatt nagymértékben megváltozott körülmények okán. Az egyik sajnálatos következmény az utazások nehézsége, kiszámíthatatlansága, mely a külföldi előadók felkérését és megjelenését szinte ellehetetleníti jelen helyzet szerint.

Ennek ellenére biztosak vagyunk benne, hogy a beküldött előadásokkal szakmánk jeles hazai képviselői, legyen szó akár kutatásról, akár műtéttechnikát érintő munkákról, roppant magas színvonalú, nagy érdeklődéssel kísért kongresszust garantálnak és vetítenek előre. Emellett szól, hogy a tavalyi évben, hagyományos MAÁSZT kongresszusunk nem volt, így immáron a két év alatt felhalmozódó új ismeretanyag kerülhet megosztásra.

Terveink alapján a nyitófogadást élőzenével szeretnénk hangulatossá tenni, a banketteseménynek pedig neves borpince fog otthont adni, tekintettel a Villányi borvidék által kínált lehetőségekre.

A szervezés időszakában jelen lévő korlátozó intézkedések és a vírus által behatárolt időszak után, őszintén remélem és kívánom, hogy egy igazán nagyszerű alkalmat tudunk teremteni, mely a szakmai tapasztalatszerzés mellett – a hagyományok alapján – továbbra is az egyik legjobb tásasági esemény a baráti és szakmai kapcsolatok ápolására.

Szalma József

dr. Szalma József

kongresszus elnöke, MAÁSZT főtitkár

Kedves Kollégáim!

Azzal a reménnyel, hogy életünk, egy nehéz, mindenki számára változásokat hozó szakasza után újra társaságivá válhat, invitállak Benneteket az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Társaság XXIII. Kongresszusára. Találkozásunkat azért is tartom fontosnak a régi kollégák, barátok, reményteli pályakezdők, társaságunk pártoló tagjai, szakmai, magyar nyelven szellemi felfrissülésre vagy éppen csak kikapcsolódni vágyók körében, mert korábbi döntésünk szerint nagy konferenciát csak két évenként tartunk. Ezen periódus alatt többünknek akadhat mondanivalója, a szakmai változások, progresszió még jobban meg tud mutatkozni, a megkezdett kutatások ki tudnak teljesedni, eredményeket tudnak hozni. A köztes időszakok pedig a tematikus, szakmánként kötelező továbbképzéseket szolgálják a maxillofacialis és a dentoalveolaris területen. Büszkén mondhatom, hogy az első ilyen továbbképző konferenciánk Herceghalmon nagy sikerrel zárult, aki nem volt ott, az a résztvevők szerint csak sajnálhatja. Idén a kisebb, de mindig lelkes Pannon Szekció ülését is a tavasz és nyárelőről vélhetően el kell halasztanunk, így hát az év végére bekövetkező pozitív fordulatokban bízva, minél későbbre szervezve, a XXIII. lesz az egyetlen nagy eseményünk. Több társaság az őszre tervezett összejöveteleit is a szponzorálás bizonytalansága miatt átszervezi, így még az is lehet, hogy a társszakmákból is várhatunk érdeklődőket.

A rendezvényt Harkányban szervezzük, ahol az intellektuális felüdülés mellett a természet közelségét az esti társasági programok alatt a domboldalak gyümölcsének esszenciája is éreztetni fogja. Több olyan változás bevezetését terveztük, amelyek a szakmánk megtartásában fontosnak tartott írásos és szóbeli igényes prezentációk méltó elismerésében fognak megnyilvánulni támogatóink és a Ti segítségetekkel. Ehhez korábbi felhívásomat ismételve kérem, hogy a rendelkezhető adó hozzájárulásotokkal, lehetőség szerint, Társaságunk Alapítványát támogassátok. A konferencia alakulásáról pedig honlapunkról tájékozódhattok, amelyet folyamatosan igyekszünk új tartalmakkal is bővíteni.

A találkozás reményében számukra és családjuk számára is jó egészséget kívánva üdvözlöm Tagtársaimat:

Oberna Ferenc

Dr. Dr. Oberna Ferenc

a MAÁSZT Elnöke

Go to top